Markiisit terassille: Näin huollat markiisiasi - Osio Oy

Markiisit terassille: Näin huollat markiisiasi

Markiisit terassille: Näin huollat markiisiasi

Terassin markiisin puhdistus ja ylläpito

Aurinkoisena päivänä terassin markiisi tarjoaa miellyttävää varjoa ja suojaa UV-säteilyltä. Jotta markiisi pysyisi kauniina ja kestävänä, on tärkeää huolehtia sen säännöllisestä huollosta. Asiantuntijamme tietävät, että hyvin pidetty markiisi kestää vuosia ja näyttää aina upealta.

Puhdista markiisin kangas pehmeällä harjalla tai mikrokuituliinalla, jolla saat irrotettua lian ja pölyn. Pese kangas miedolla saippualiuoksella ja vältä voimakkaita puhdistusaineita, jotka voivat vahingoittaa kankaan pintaa. Huuhtele markiisi huolellisesti ja anna sen kuivua kokonaan ennen kelaamista sisään. Säännöllinen puhdistus auttaa ylläpitämään markiisin ulkonäköä ja pidentämään sen elinikää.

Markiisin mekaanisten osien tarkastus ja voitelu

Markiisin kangas on vain osa kokonaisuutta. Jotta toiminta olisi sujuvaa, on tärkeää tarkistaa markiisin mekaaniset osat säännöllisesti. Tarkasta rullausmekanismin, nivelten ja kiinnityspisteiden kunto ja etsi mahdollisia kulumisen merkkejä tai vaurioita, jotka voivat vaikuttaa toimintaan. Kiristä löystyneet osat ja varmista, että kaikki komponentit ovat kunnolla kiinni.

Voitelu on tärkeä osa ylläpitoa. Käytä silikonipohjaista voiteluainetta liikkuvien osien, kuten nivelten ja rullausmekanismin, voiteluun. Tämä estää osien ruostumista ja takaa niiden sujuvan liikkeen. Muista, että liiallinen voiteluaine voi kerätä likaa ja pölyä, joten käytä sitä harkiten.

Markiisin suojaaminen sääolosuhteilta

Vaikka markiisit on suunniteltu kestämään sään vaikutuksia, voit suojata niitä entistä paremmin. Älä jätä markiisia auki kovassa tuulessa tai sateessa. Jos markiisissasi on automaattinen säätöjärjestelmä, varmista sen toimivuus ja kyky reagoida säämuutoksiin.

Talven ajaksi on suositeltavaa suojata markiisi säänkestävällä suojapeitteellä tai kotelolla, jos mahdollista. Tämä suojaa markiisia lumelta ja jäältä, jotka voivat aiheuttaa vahinkoa ja lisätä huollon tarvetta keväällä. Lisätietoja markiisien suojauksesta ja huollosta löydät sivuiltamme, kuten artikkelista Aurinkosuojauksen merkitys energiansäästössä.

Markiisin kankaan vaihto ja päivitys

Sääolosuhteiden vaikutuksesta markiisin kangas voi ajan myötä kulua. Haalistunut tai vaurioitunut kangas ei ainoastaan näytä huonolta, vaan myös heikentää suojatehoa. Tarjoamme laadukkaita vaihtokankaita, jotka palauttavat terassisi markiisin alkuperäisen ulkonäön ja toiminnallisuuden. Valikoimassamme on eri värejä ja kuvioita, jotka sopivat niin moderneihin kuin perinteisiin tyyleihin.

Kankaan vaihto on myös hyvä tilaisuus päivittää markiisin ilmettä ja tuoda terassille uutta ilmettä. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja valitse täydellinen kangas terassillesi artikkelistamme Terassien rullaverhot: Suojaa terassisi liialliselta kuumuudelta ja valolta.

Ammattilaisen apu markiisin huollossa

Jos markiisin huolto tuntuu haastavalta tai aikaa vievältä, ammattilaisen palkkaaminen on hyvä vaihtoehto. Tarjoamme kattavat huolto- ja korjauspalvelut kaikenlaisille markiiseille. Ammattilaisemme tarkastavat ja huoltavat markiisit puolestasi, varmistaen niiden pitkän käyttöiän ja virheettömän toiminnan.

Olipa kyseessä vuosihuolto, kankaan vaihto tai mekaanisten osien korjaus, voit luottaa asiantuntemukseemme. Lisätietoja palveluistamme löydät sivultamme Kaihdinvalmistajan historia ja palvelut. Älä laiminlyö markiisin huoltoa, vaan pidä terassisi varjostus aina ensiluokkaisessa kunnossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menu

Haku:

 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 Ota yhteyttä
x
Lähetä
Sähköposti on virheellinen
Kiitos viestistäsi!