Miten puhdistaa lamelliverhot? - Osio Oy

Miten puhdistaa lamelliverhot?

Miten puhdistaa lamelliverhot?

Yleistä tietoa lamelliverhojen puhdistuksesta

Lamelliverhot ovat suosittu valinta monen kodin ikkunoiden edessä, sillä ne tarjoavat tyylikkään ja käytännöllisen ratkaisun valon säätelyyn. Meiltä Osiolla tiedetään, että niiden puhdistaminen voi joskus aiheuttaa päänvaivaa. Siksi haluamme tarjota sinulle parhaat vinkit, joiden avulla pidät verhosi puhtaina ja hyväkuntoisina pitkään.

Ennen kuin aloitat, varmista, että sinulla on oikeat välineet. Tarvitset imurin pehmeällä suulakkeella, mikrokuituliinan ja miedon pesuaineen. Puhdistus kannattaa tehdä säännöllisesti, jotta lika ei pääse pinttymään verhoihin. Pöly ja kevyt lika irtoavat yleensä helposti imuroimalla tai pyyhkimällä mikrokuituliinalla.

Tekstiililamellien puhdistus

Tekstiililamellit vaativat hellävaraista käsittelyä, jotta niiden kaunis ulkonäkö ja toimivuus säilyvät. Aloita irrottamalla lamellit varovasti kiskoistaan. Tämä helpottaa puhdistusta ja estää vahinkojen syntymisen. Puhdista lamellit yksitellen, jotta saat ne perusteellisesti puhtaiksi.

Käytä puhdistukseen haaleaa vettä ja mietoa pesuainetta.  Vältä voimakasta hankausta, joka voi vahingoittaa tekstiilin pintaa.

Erikoispuhdistusaineet ja niiden käyttö

Jos lamelliverhoihin on pinttynyt vaikeampia tahroja, voi olla tarpeen käyttää erikoispuhdistusaineita. Me Osiolla suosittelemme valitsemaan aineet, jotka on suunniteltu erityisesti tekstiiliverhoille. Tarkista aina valmistajan ohjeet ja testaa puhdistusaine ensin pienelle, huomaamattomalle alueelle.

Kun käytät erikoispuhdistusaineita, noudata annosteluohjeita huolellisesti. Levitä puhdistusainetta tahran päälle ja anna sen vaikuttaa ohjeen mukaisen ajan. Pyyhi sitten varovasti liinalla tarttunut lika pois. Toista tarvittaessa, mutta muista aina lopuksi pyyhkiä alue puhtaalla kostutetulla liinalla, jotta puhdistusaineen jäämät eivät jää verhoon.

Lamelliverhojen kuivaus ja silitys

Levitä lamellit tasaiselle alustalle tai ripusta ne kuivumaan niin, etteivät ne kosketa toisiaan. Näin ilma pääsee kiertämään ja verhot kuivuvat tasaisesti.

Jos lamelliverhot ovat ryppyisiä pesun jälkeen, voit silittää ne miedolla lämmöllä. Aseta silitysrauta tekstiilille sopivaan lämpötilaan ja silitä verhot kevyesti. Varmista, että rauta ei ole liian kuuma, jotta et vahingoita verhojen kangasta. Sileät ja puhtaat lamelliverhot viimeistelevät huoneen ilmeen ja tuovat siihen raikkaan tunteen.

Ennaltaehkäisevä huolto ja vinkit

Paras tapa pitää lamelliverhot puhtaina on ennaltaehkäisevä huolto. Imuroi verhot säännöllisesti pehmeällä suulakkeella, jotta pöly ja muut epäpuhtaudet eivät pääse kertymään.

Me Osiolla suosittelemme välttämään tupakansavua ja ruoanlaiton aiheuttamaa rasvaa verhojen läheisyydessä, sillä ne voivat aiheuttaa hajuja ja tahroja, jotka ovat vaikeita poistaa. Näillä yksinkertaisilla vinkeillä pidät lamelliverhosi kauniina ja toimivina vuosia eteenpäin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Menu

Haku:

 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 
x
 Ota yhteyttä
x
Lähetä
Sähköposti on virheellinen
Kiitos viestistäsi!