Asiaa liukuovista

Osioliukuovet osana mosaiikkitaidetta

Mitä tapahtuu tuotannossa sirpaleiksi menneille peileille? Mitä naarmuuntuneille mallipalasille?

Osio lahjoittaa erilaisia ylijäämämateriaaleja mm. kierrätysmateriaaleista uutta valmistaville suunnittelijoille ja taideprojekteille. Osioliukuovien kierrätykseen menneistä palasista tehtyjä mosaiikkitöitä oli esillä Pelastusarmeijan organisoimassa Taivaanrannan Taidemaalareiden Taidenäyttelyssä.

Artisti Rossi avaa teoksensa (kolmas kuva) merkitystä mielellään ja kertoo värikkäiden mosaiikkien symboloivan ystäviään, osa tulisieluisia, osa sinisilmäisiä. Asetelma kertoo siitä, kuinka luonto tuhoutuu hukkumalla muoviroskaan, kuten muovipulloihin, mutta voimme auttaa maapalloa puhdistamalla sen roskista. Tässä taidenäyttelyn tyytyväiset artistit:

Valmistamme Osio-nimen alla mm. myös sälekaihtimia. Mittavirheellisistä ja rikkinäisistä sälekaihtimistamme syntyy upeaa käyttötavaraa Anna Nygård Designin työpajassa.

 

Ota yhteyttä mikäli sinulla on projekti, missä voi hyödyntää mm. peiliä, lasia tai muuten käyttökelvottomia sälekaihtimia! Maailmassa on liikaa tavaraa. Panostakaamme kestävään laatuun ja pankaamme hyvä materiaali kiertämään!

TOP 5 – Liukuovet tilan säästäjinä

Eteiset, makuuhuoneet ja kodinhoitohuoneet ovat perinteisesti kohteita, joihin liukuovet kuuluvat olennaisena osana sisustusta. Ne auttavat säästämään ja avartamaan tilaa monella eri tavalla. Alla muutamia esimerkkejä:

1. Fiksua neliöiden käyttöä

Liukuovet kannattaa ottaa mukaan asunnon neliöiden viisaaseen suunnitteluun, koska niiden ansiosta voidaan unohtaa avattavien kaapinovien vaatima tila.

2. Valitse kapeaprofiilinen liukuovijärjestelmä

Ainutlaatuinen 36 mm kapea SlimLine-alumiiniprofiili antaa keskimäärin n. 5 cm enemmän tilaa syvyyssuunnassa kuin perinteinen liukuovikokonaisuus. Se on jo tuntuva määrä kapeissa kaapistoissa, jotta henkarit eivät kolise oviin.

3. Viimeistelty ulkonäkö

Sotkuiset hyllyt ja värien sekamelska tekevät sisustusksesta epäsiistin ja ruuhkaisen näköisen. Liukuovet peittävät sekamelskan kuin sekamelskan huippuunsa hiotulla designilla ja selkeällä ulkoasulla.

4. Peili tuplaa tilan

Ahdistaako ahdas ja pimeä eteinen tai pikkuruinen makuuhuone? Asentamalla eteisen kaapistoihin peililiukuovet, saat tilan näyttämään välittömästi tuplasti isommalta.

5. Liukuovet lattiasta kattoon

Unohda sokkelit ja huijaa huonekorkeutta asentamalla peililiukuovet lattiasta kattoon. Majesteettinen sisustuskikka on helppo ja edullinen toteuttaa.