Markiisin huolto pidentää markiisin ikää!

Pähkinänkuoressa Osiomarkiisi on lähes huoltovapaa tuote, mutta varmuuden vuoksi sitä kannattaa huoltaa esim. kevään tullen. Myös syksyllä on hyvä tarkistaa ettei markiisiin ole jäänyt esim. lehtiä kankaan tai runko-osien päälle/väliin. Rungon huoltoon riittää pikainen nivelien öljyäminen talven jälkeen. Rungolle myönnämme 5-10:n vuoden takuun, mutta voit huolella odottaa markiisin toimivan moitteettomasti yli kymmenen vuotta, kunhan kangasta muistetaan huoltaa.

Vaikka kangas on korkealaatuista lian- ja kosteudenhylkivää akryyliä, vaikuttaa kankaan kuntoon ja ulkonäköön monet ulkoiset tekijät, kuten pöly, noki, saasteet, lehdet, siitepöly ja linnunlanta. Markiisikankaan huoltopuhdistus pidentää kankaan elinikää, kaunista ulkonäköä ja lianhylkivyyttä.

Puhdistukseen riittää vesi, kankaan puhdistukseen tarkoitettu biohajoava pesuaine tai astianpesuaine sekä harja/pesusieni.

  1. Esikäsittele kangas huuhtelemalla se vedellä. Älä hankaa tahroja kuivana.
  2. Sekoita pesuainetta veteen, kostuta pesusieni puhdistusliuokseen ja levitä pestävälle alueelle. Anna vaikuttaa n. 15-20 min ja huuhtele huolellisesti vedellä. Toista tarvittaessa ja vältä voimakasta hankaamista.
  3. Erikoistapaukset: Siitepöly kannattaa irrottaa imuroimalla tai teipillä. Linnunlanta taas kannattaa pyyhkiä tuoreena rätillä ja kuivuneena ensin kostuttaa märällä talouspaperilla ja sitten pyyhkiä pois rätillä.
  4. Tarvittaessa kankaan voi käsitellä pesun jälkeen paremmin vettä hylkiväksi kyllästämällä se.
  5. Jos lika on päässyt pinttymään liian syvälle (esim. homehtuneiden lehtien vuoksi) tai kaipaat vaihtelua, voimme auttaa valitsemaan markiisille uuden kankaan.